Veleposlaništvo RS Beograd /Novice /
22.01.2021  

VSTOP V REPUBLIKO SRBIJO IZ POSLOVNIH RAZLOGOV

Glede odloka ministra za zdravje Republike Srbije o načinu omejitev vstopa v Republiko Srbijo za osebe, ki prihajajo iz držav, prizadetih z epidemijo nalezljive bolezni Covid - 19, na osnovi katerega je domačim in tujim državljanom iz poslovnih razlogov omogočen vstop v Republiko Srbijo brez PCR testa pod pogojem da v 24 urah po prečkanju državne meje Gospodarski zbornici Srbije predložijo negativni RT-PCR test ali antigenski test za prisotnost virusa SARS-CoV-2, ki ga je izdal referenčni laboratorij Republike Srbije.

Če tuji državljan v 24 urah po prehodu državne meje ne predloži negativnega RT-PCR testa ali antigenskega testa na prisotnost virusa SARS-CoV-2 ali če je test pozitiven na prisotnost SARS-CoV-2, Gospodarska zbornica Srbije o tem obvesti pristojni zavod za javno zdravje.

Na podlagi tega odloka, ki začne veljati 21. januarja, bodo morali gospodarstveniki, ki nameravajo iz poslovnih razlogov obiskati Srbijo, o tej nameri obvestiti srbsko gospodarsko zbornico, ki bo obvestila upravo mejne policije.
Prihod je treba napovedati 48 ur pred dnem vstopa v Srbijo tako, da pošljete memorandum (ki je pravilno podpisan, overjen in registriran) na e-naslov: inocovid19@pks.rs 

Memorandum mora vsebovati naslednje podatke:
a. Ime in priimek osebe / oseb, ki prihajajo v Republiko Srbijo
b. Številka potnega lista in ime države, v kateri je bila izdana potna listina
c. Poslovni razlog za prihod v Republiko Srbijo
d. Datum vstopa v Srbijo in ime mejnega prehoda
e. Številka leta / registrska številka vozila
f.  Naslov bivanja v Republiki Srbiji, trajanje bivanja (od-do), kontaktna telefonska številka in e-pošta.