Veleposlaništvo RS Beograd /Novice /
23.10.2020  

ASEF Junior Fellowship - štipendije za raziskovalni obisk v Sloveniji

ASEF Junior Fellowship - štipendije za raziskovalni obisk v Sloveniji

Ameriško-slovenska izobraževalna fundacija ASEF je objavila razpis za štipendijski program ASEF Junior Fellows - štipendije za obiske v Sloveniji . Gre za enoletni program, v okviru katerega izbrani študenti opravijo raziskovalno-delovno prakso na slovenskih fakultetah in v slovenskih podjetjih, sodelujejo pri raziskovalnih projektih s svojega področja delovanja in se vključujejo v razne dejavnosti, ki jih izvaja ASEF, kot so delavnice mehkih veščin, treningi javnega nastopanja, javna predavanja in pogovori z zanimivimi gosti.

Možne so prijave za področja fizike, biologije, medicine, strojništva, elektrotehnike,

računalništva, matematike, ekonomije, okoljskih znanosti, glasbe, prava, lingvistike, politologije, humanistike in drugih ved. Prijave so odprte za vse študente slovenskih korenin in tiste, ki imajo izkazan interes za prakso v Sloveniji, ne glede na stopnjo in kraj študija.

Rok za prijavo je 1. december 2020.

Prijave morajo biti oddane na www.asef.net/visiting-slovenia/. Morebitna vprašanja pošljite na info@asef.net.

Fundacija ASEF povezuje Slovence doma in po svetu. Fundacija štipendira slovenske študente in študente slovenskih korenin za 10-tedenske raziskovalno-delovne obiske v vrhunskih podjetjih in fakultetah v Sloveniji. Štipendijski programi ASEF krepijo sodelovanje in kroženje znanja med Slovenijo in preostalim svetom. ASEF nadarjenim študentom omogoča, da se osredotočijo na raziskovanje in razvijejo svoje potenciale v največji možni meri.

Vabljeni k prijavi!