Veleposlaništvo RS Beograd /Novice /
28.12.2009  

Donacija veleposlaništva Centru za socialno delo Vrnjačka banja

Vrnjačka Banja. 29. december 2009 - Veleposlaništvo Republike Slovenije v Beogradu je v sodelovanju s slovenskimi podjetij, ki poslujejo v Republiki Srbiji, s finančno podporo pomagalo družini v stiski iz Vrnjačke Banje. Pri izboru petčlanske družine, ki je leta 2008 izgubila mati, pred kratkim pa se jim je podrla še majhna hiša, je sodelovalo srbsko ministrstvo za delo in socialno politiko. Slovenska podjetja, ki delujejo na ozemlju Republike Srbije, so skupaj namenila okoli štiri tisoč evrov. Sredstva bodo namensko porabljena za dokončanje izgradnje nove družinske hiše.

Pogodbo o donatorstvu s Centrom za socialno delo je v Vrnjački Banji v imenu veleposlaništva ter ob navzočnosti predsednika slovenskega poslovnega kluba iz Beograda Vladimirja Kravčuka podpisala odpravnica poslov Jadranka Šturm Kocjan. Prisoten je bil tudi predsednik skupščine občine Vrnjačka Banja.

Po podpisu pogodbe o donaciji se je delegacija veleposlaništva, občine in centra za socialno delo odpravila na gradbišče, kjer so se ravno zaključevala dela na strehi. Hiša je tako pred morebitnimi večjimi snežnimi meteži pokrita, delavci pa bodo v naslednjih dneh z okni in vrati zaprli in delno opremili vsaj eno sobo.

Dogodek so spremljali lokalni mediji in dopisništvo nacionalne RTS.

Podpis pogodbe (odpravnica poslov Jadranka Šturm Kocjan in direktor Centra za socialno delo Rade Čeperković):

Od leve proti desni - predsednik občinske skupščine Vrnjačka Banja g. Stevanović, odpravnica poslov ga. Šturm Kocjan, direktor centra g. Čeperkovič, predsednik slovenskega poslovnega kluba g. Kravčuk:

Stara hiša, ki je zgorela, z usuto streho in družina:

Nova hiša:

Družina pred staro hišo:

Odpravnica poslov Jadranka Šturm Kocjan z družino: